Oor en staart couperen voor pitbulls
Tegenwoordig doen veel eigenaren van pitbulls nog steeds hun oren bij pitbulls. Hoewel het bij wet verboden is in de EU-landen, tenzij het bijsnijden van de oren om medische redenen gebeurt. Bijvoorbeeld door een oorblessure of bevriezing aan de toppen van de oren.
Pitbull-staarten worden helemaal niet gecoupeerd. Het is nooit opgenomen in de rasstandaard. U kunt met de fokker van uw pitbull-puppy praten over de vraag of oren kunnen worden bijgesneden. Maar pitbullstaarten zijn niet gecoupeerd, dat is zeker.
Er wordt aangenomen dat bijgesneden oren minder zullen lijden in hondengevechten. Dat ze gemakkelijker te behandelen zijn als er otitis media en andere «sprookjes» zijn. Dit is niet waar. Het verschil tussen bijgesneden pitbulloren en niet-bijgesneden pitbulloren zit alleen in het couperen zelf. Momenteel is dit alleen de wens van de eigenaar.
Bij onze American Pit Bull Terrier kennel Dognik Bulls kunnen we helpen met het bijsnijden van de oren van uw toekomstige puppy. Maar wij steunen het niet. Onze persoonlijke pitbulls zijn losgekoppeld. Als u een pitbull-puppy bij ons wilt kopen en om couperen vraagt ​​(dat wil zeggen tegen de wet ingaan), moeten we goede redenen hebben om in een dergelijke beslissing te geloven. De prijs van het couperen van de oren van een pitbull is een derde van de prijs van een puppy.
Wil je een gecoupeerde pitbull van Dognik Bulls, reken dan op een gemiddelde puppyprijs van 1500 euro en minimaal 500 euro voor couperen.
Voorbeelden van gecoupeerde pitbulloren van Dognik Bulls:


Koop een pitbull-puppy en bespreek het bijsnijden van pitbull-oren:
E-mail: dognikb@gmail.com
Instagram: dognikbulls