Öron- och svansdockning för pitbulls
Idag gör många pitbullägare fortfarande öronklippning till pitbullar. Även om det är förbjudet enligt lag i EU-länderna, såvida inte öronklippning görs av medicinska skäl. Till exempel på grund av en öronskada eller köldskador på öronspetsarna.
Pitbullsvansar är inte dockade alls. Den ingick aldrig i rasstandarden. Du kan prata med din pitbullvalps uppfödare om huruvida öron kan beskäras. Men pitbullsvansar är inte dockade, det är säkert.
Man tror att avskurna öron kommer att lida mindre i hundslagsmål. Att de är lättare att behandla om det finns öroninflammation och andra «sagor». Det är inte sant. Skillnaden mellan beskurna pitbullar och icke beskurna pitbullar ligger bara i själva dockningen. För närvarande är detta bara ägarens önskan.
På vår American Pit Bull Terrier kennel Dognik Bulls kan vi hjälpa till med öronklippning för din framtida valp. Men vi stöder det inte. Våra personliga pitbullar är dockade. Om du vill köpa en pitbullvalp av oss och be om dockning (det vill säga att gå emot lagen) måste vi ha goda skäl att tro på ett sådant beslut. Priset för att docka en pitbulls öron är en tredjedel av priset för en valp.
Om du vill ha en dockad pitbull från Dognik Bulls, förvänta dig ett genomsnittligt valppris på 1500 euro och minst 500 euro för dockning.
Exempel på dockade pitbullöron från Dognik Bulls:


Köp en pitbullvalp och diskutera pitbullörbeskärning:
E-post: dognikb@gmail.com
Instagram: dognikbulls