Pitbull för- och nackdelar

Fördelar med rasen American Pit Bull Terrier:

1. Det här är en medelstor hund och har därför inte problemen med många stora ledsjukdomar (t.ex. höft- och armbågsdysplasi är inte vanligt hos rasen American Pit Bull Terrier).

2. Kort hår kräver inte extra vård — grooming, trimning, det vill säga extra tid och ekonomiska kostnader. Han badade, kammade ut med en borste och hunden som en muskulös staty.

3. Pitbulls är hundar med hög intelligens. Att träna är lätt för dem, de förstår och bearbetar verkligen ny information i farten.

4. Pitbullar älskar att leka. Med dig, med barn. Det kan vara spel med en boll eller vilken leksak som helst, eller det kan vara att bara komma ikapp och springa ett lopp. Pitbullterriern är den sortens hund som «kokar för vad som helst.»

5. Pitbullar är inte allergiska och kan därför äta industrifoder eller naturlig mat utan problem. De flesta miniatyrraser, vita hundar har mycket matallergier och detta är för hela hundens liv, långa 10-15 år. Vill du ha sådan smärta för dig själv under ett stort lager av livet? Bättre skaffa en pitbull med alla dess plus och leva lycklig i alla sina dagar.

6. Genetik är mycket viktigt i en pitbull. Att köpa en pitbullvalp i en pålitlig plantskola är därför redan en garanti för många positiva aspekter — hälsa, adekvat psyke, härstamningsbeteende.

7. Fördelen med en bra pitbull är att han lyder alla familjemedlemmar lika. Detta gäller särskilt för fogliga tikar av pitbullterrier.

Nackdelar med rasen American Pit Bull Terrier:

1. Den största nackdelen med pitbull-rasen är att de bara lever 10-15 år, och inte hela vårt liv, och detta krossar i slutändan ägarnas hjärtan.

2. Pitbullar har zooaggression, och hanar kommer inte alltid överens med hanar, och ibland kan inte alla honor leva med någon annan hund. Och det spelar ingen roll om den andra hunden har en foglig karaktär eller en kämpande. Det är mycket beroende av avelslinjerna för American Pit Bull Terriers. Om du inte är säker på att den amerikanska Pit Bull Terrier-valpen du har valt kommer att trivas med din familj, katt och barn, är det bättre att kontakta en professionell plantskola, där de kommer att välja en valp enligt dina önskemål från välkända och bevisade avkomma föräldrar. Du kan skriva eller ringa mig för att diskutera köpet av en pitbull i Dognik Bulls kennel. Var du än är kan du komma och träffa våra vuxna hundar och valpar. Eller så hjälper vi dig att välja valp utifrån vår erfarenhet från våra parningar. Vi har redan skickat våra pitbullar till 20 länder i världen många gånger, därför är ingen distans ett hinder för oss så att du får en stilig och pålitlig 100% pitbull av rena avelslinjer. Priserna för en fullblods pitbull i vårt katteri varierar från 1000 euro till 2200 euro.

Kontakta oss:

Instagram- dognikbulls

E-post: dognikb@gmail.com