Pitbull prednosti i mane

Pitbull prednosti i mane

Prednosti pasmine američki pit bul terijer:

1. Ovo je pas srednje veličine i stoga nema problema sa bolestima zglobova kao kod mnogih velikih pasmina (npr. displazija kukova i laktova nije uobičajena kod pasmine američki pit bull terijer).

2. Kratka kosa ne zahtijeva dodatnu njegu — dotjerivanje, šišanje, odnosno dodatne vremenske i financijske troškove. Okupao se, počešljao četkom i pas poput mišićavog kipa.

3. Pit bullovi su psi visoke inteligencije. Treniranje im ide lako, stvarno shvaćaju i obrađuju nove informacije u hodu.

4. Pit bullovi se vole igrati. S tobom, s djecom. To mogu biti igre s loptom ili bilo kojom igračkom, ili samo hvatanje i trčanje. Pit bull terijer je pas koji «kipi za sve».

5. Pit bullovi nisu alergični, stoga mogu bez problema jesti industrijsku hranu ili prirodnu hranu. Većina minijaturnih pasmina, bijelih pasa ima mnogo alergija na hranu i to za cijeli život psa, dugih 10-15 godina. Želite li takvu bol za sebe za ogroman sloj života? Bolje nabavite pit bulla sa svim njegovim prednostima i živite sretno do kraja života.

6. Genetika je vrlo važna kod pit bulla. Stoga je kupnja šteneta pit bull u pouzdanom vrtiću već jamstvo mnogih pozitivnih aspekata — zdravlja, odgovarajuće psihe, ponašanja pedigrea.

7. Prednost dobrog pit bulla je što se jednako pokorava svim članovima obitelji. To posebno vrijedi za pitome kuje pit bull terijera.

Nedostaci pasmine američki pit bul terijer:

1. Glavni nedostatak pasmine pit bull je to što žive samo 10-15 godina, a ne cijeli život, a to vlasnicima u konačnici slama srca.

2. Pit bullovi imaju zooagresiju i ne slažu se uvijek mužjaci s mužjacima, a ponekad ne mogu sve ženke živjeti s drugim psom. I nije bitno ima li drugi pas poslušnog ili borbenog karaktera. Vrlo ovisi o linijama uzgoja američkih pit bull terijera. Ako niste sigurni da će se štene američkog pit bull terijera koje ste odabrali slagati s vašom obitelji, mačkom i djetetom, bolje je da se obratite profesionalnom rasadniku, gdje će od poznatih i dokazani roditelji potomaka. Možete mi pisati ili nazvati da se dogovorimo oko kupovine pit bulla u uzgajivačnici Dognik Bulls. Gdje god bili, možete doći i upoznati naše odrasle pse i štence. Ili ćemo Vam pomoći u izboru šteneta na temelju našeg iskustva iz naših parenja. Već smo mnogo puta slali naše pit bullove u 20 zemalja svijeta, stoga nam nikakva udaljenost nije prepreka da dobijete otmjenog i pouzdanog 100% pit bulla čistih uzgojnih linija. Cijene čistokrvnog pit bulla u našoj uzgajivačnici kreću se od 1000 eura do 2200 eura.

Kontaktirajte nas:

Instagram- dognikbulls

E-mail: dognikb@gmail.com