Pitbull prednosti in slabosti

Pitbull prednosti in slabosti

Prednosti pasme ameriški pit bull terier:

1. To je srednje velik pes in zato nima težav z boleznimi sklepov, ki jih imajo številne velike pasme (npr. displazija kolkov in komolcev ni pogosta pri pasmi ameriški pit bull terier).

2. Kratki lasje ne zahtevajo dodatne nege — nege, prirezovanja, to je dodatnega časa in finančnih stroškov. Okopal se je, razčesal s krtačo in pes kot mišičast kip.

3. Pitbulli so psi z visoko inteligenco. Šolanje je zanje enostavno, nove informacije zares sproti zajemajo in predelujejo.

4. Pitbulli se radi igrajo. S tabo, z otroki. Lahko so to igre z žogo ali katero koli igračo ali pa samo dohitevanje in tek. Pit bull terier je tiste vrste pes, ki «kipi za vse».

5. Pitbulli niso alergični, zato lahko brez težav jedo industrijsko krmo ali naravno hrano. Večina miniaturnih pasem, belih psov, ima veliko alergij na hrano in to za celotno življenje psa, dolgo 10-15 let. Ali želite takšno bolečino zase za ogromno plast življenja? Raje nabavite pit bulla z vsemi njegovimi plusi in živite srečno do konca svojih dni.

6. Genetika je pri pitbullu zelo pomembna. Zato je nakup mladička pit bull v zanesljivi drevesnici že zagotovilo številnih pozitivnih vidikov — zdravja, ustrezne psihe, rodovniškega vedenja.

7. Prednost dobrega pit bulla je, da enako uboga vse družinske člane. To še posebej velja za ubogljive psice pit bull terierja.

Slabosti pasme ameriški pit bull terier:

1. Glavna pomanjkljivost pasme pit bull je, da živijo le 10-15 let in ne celo življenje, kar lastnikom na koncu zlomi srca.

2. Pitbulli imajo zooagresijo in samci se ne razumejo vedno s samci, včasih pa vse samice ne morejo živeti s katerim koli drugim psom. In ni pomembno, ali ima drugi pes poslušnega ali borbenega značaja. Zelo je odvisna od vzrejnih linij ameriških pitbul terierjev. Če niste prepričani, da se bo mladiček ameriškega pitbul terierja, ki ste ga izbrali, razumel z vašo družino, mačko in otrokom, je bolje, da se obrnete na profesionalni vrtec, kjer bodo mladička izbrali po vaših željah med znanimi in dokazani potomci starši. Za nakup pit bulla v psarni Dognik Bulls mi lahko pišete ali pokličete. Kjerkoli ste, lahko pridete in spoznate naše odrasle pse in mladičke. Ali pa vam mi pomagamo izbrati kužka na podlagi naših izkušenj iz naših paritev. Naše pitbulle smo že večkrat poslali v 20 držav sveta, zato nam nobena razdalja ni ovira, da dobite vrhunskega in zanesljivega 100% pitbulla čistih vzrejnih linij. Cene za čistokrvnega pitbula v naši vzrejni vzreji se gibljejo od 1000 eur do 2200 eur.

Kontaktiraj nas:

Instagram — dognikbulls

Elektronski naslov: dognikb@gmail.com