Pitbull ras: karaktär och recensioner
Vilka associationer har du till ordet «pitbull»? Styrka, uthållighet, fighter, aggression, makt, försvar, strypgrepp. Dessa är föreningar i medvetandet hos de flesta människor som inte är bekanta med rasen American Pit Bull Terrier. Det frekventa uttrycket «pitbullhund gjord av sammet och stål» kännetecknar rasen mycket rymligt.

Jag kommer att berätta om de verkliga egenskaperna hos rasen American Pit Bull Terrier. Jag heter Veronika Voitovska och är chef för den amerikanska pitbullterrierkenneln Dognik Bulls.

Pitbullen är hängiven och trogen sin herre. Pitbullen älskar hela sin «flock» utan undantag. Pitbullen är aktiv och härdig, en promenad på flera timmar kommer att glädja honom, och när han kommer hem kommer han att sova. Kanske kommer han att försöka sova under dina täcken. Det beror på hur du föder upp din pitbull och vad du tillåter honom att göra. En pitbull kan ha svår eller mild zooaggression. När du överväger att köpa en pitbull måste du vara uppmärksam på detta faktum. Prata med uppfödarna av din framtida valp, hur zoo-aggressiva hans föräldrar, farföräldrar är, vilka rader av avelspitbullar som finns bakom honom. Det är lättare att ta reda på när du tar en valp inte från dina händer, utan i en välkänd kennel. Vi vet till exempel och pratar om alla våra hundar, om barnen de ger, om deras barnbarn. Och även om mor- och farföräldrar (de bor också hos oss), till och med om farmor och farfar. Att känna till släktträdet för din Pit Bull Terrier är ett viktigt steg i valet av valp. Du köper en hund för många år av livet, du har redan barn eller kommer att födas i framtiden, kanske har du en katt och du behöver vara säker på psyket hos pitbullen du köper. Om du letar efter var du kan köpa en American Pit Bull Terrier-valp, titta på sidan för vår kennel i valparsektionen.

Pitbulls är en av de friskaste raserna. De har inte brachycephalic problem som bulldoggar, de har inte hjärtproblem som dobermans, de har inte ledproblem som canne corso, etc. Det finns flera genetiska tester i rasen som hjälper till att undvika uppkomsten av oönskade sjukdomar hos avkomman. Ansvariga uppfödare donerar blod eller buckalt epitel för dessa tester till speciella laboratorier och vet om deras hundar är friska, bärare av dessa sjukdomar eller sjuka. Från detta stöts de bort i efterföljande avel. Alla hundar av American Pit Bull Terrier Dognik Bulls testas för genetiska sjukdomar. Vi föder endast upp friska hundar.

Kännetecknande för pitbullrasen är det värt att nämna spelet — det här är önskan att gå till slutet, oavsett vad det kostar. Hundar med ett uttalat spel är starka fighters, utmärkta spelare, oöverträffade försvarare. Ja, det finns pitbullar utan vilt, detta är en konsekvens av dålig avel.

Är det sant att pitbulls har ett «strypgrepp»? Styrkan i pitbullterriers käkar är något överdriven av media, men de har ett kraftfullt bett och ett bra grepp.

Jag kommer att ge dig ett exempel på recensioner om pitbull-rasen från köpare av Dognik Bulls-valpar:

– Vår Ru kommer bra överens med barn och en katt, måttligt aktiv hemma och på gatan. Mycket bekväm hund, som inte är rädd för att gå på kvällarna.

— Tack för vår pitbull Malk. Han är orädd, känner tydligt ägarna och låter oss inte förolämpa. Väldigt aktiv, hemma kämpar han med dammsugaren och våra strumpor.

– Shiva är en ojordisk hund, hon är annorlunda från alla våra tidigare hundar, som om hon kom från en annan planet. Fångar stämningen, spelar när vi vill och har en tydlig balans i nervsystemet – utan överdriven aggression.

Om du har några frågor om rasen eller funderar på att köpa en pitbullvalp, kontakta American Pit Bull Terrier Dognik Bulls:
E-post: dognikb@gmail.com
Instagram- dognikbulls