Pitbull-ras: karakter en beoordelingen

Pitbull-ras: karakter en beoordelingen
Welke associaties heb je met het woord «pitbull»? Kracht, uithoudingsvermogen, vechter, agressie, kracht, verdediging, wurggreep. Dit zijn associaties in de hoofden van de meeste mensen die niet bekend zijn met het ras American Pit Bull Terrier. De veel voorkomende uitdrukking «pitbullhond gemaakt van fluweel en staal» kenmerkt het ras zeer ruim.

Ik zal je vertellen over de echte kenmerken van het ras American Pit Bull Terrier. Mijn naam is Veronika Voitovska en ik sta aan het hoofd van de Amerikaanse pitbull terrier kennel Dognik Bulls.

De pitbull is toegewijd en trouw aan zijn meester. De pitbull houdt zonder uitzondering van zijn hele «kudde». De pitbull is actief en winterhard, een wandeling van enkele uren zal hem behagen en als hij thuiskomt, zal hij slapen. Misschien zal hij proberen onder je dekens te slapen. Het hangt ervan af hoe je je pitbull opvoedt en wat je hem toestaat te doen. Een pitbull kan ernstige of milde zooagressie hebben. Als u overweegt een pitbull te kopen, moet u op dit feit letten. Praat met de fokkers van je toekomstige puppy, hoe agressief zijn ouders, grootouders zijn in de dierentuin, welke lijnen van fokkende pitbulls er achter hem zitten. Het is gemakkelijker om erachter te komen wanneer u een puppy niet uit uw handen neemt, maar in een bekende kennel. We kennen en praten bijvoorbeeld over al onze honden, over de kinderen die ze geven, over hun kleinkinderen. En ook over grootouders (die wonen ook bij ons), zelfs over overgrootmoeders en overgrootvaders. Het kennen van de stamboom van uw Pit Bull Terrier is een belangrijke stap bij het kiezen van een puppy. Je koopt een hond voor vele jaren, je hebt al kinderen of wordt in de toekomst geboren, misschien heb je een kat en moet je zeker zijn van de psyche van de pitbull die je koopt. Als u op zoek bent naar waar u een American Pit Bull Terrier-puppy kunt kopen, kijk dan op de pagina van onze kennel in de sectie puppy’s.

Pitbulls zijn een van de gezondste rassen. Ze hebben geen brachycefale problemen zoals buldoggen, ze hebben geen hartproblemen zoals dobermanns, ze hebben geen gewrichtsproblemen zoals canne corso, enz. Er zijn verschillende genetische tests in het ras die zullen helpen om het optreden van ongewenste ziekten bij de nakomelingen te voorkomen. Verantwoordelijke fokkers doneren bloed of buccaal epitheel voor deze tests aan speciale laboratoria en weten of hun honden gezond, drager van deze ziekten of ziek zijn. Hieruit worden ze afgestoten in de daaropvolgende fokkerij. Alle honden van de American Pit Bull Terrier Dognik Bulls worden getest op erfelijke ziektes. Wij fokken alleen gezonde honden.

Kenmerkend voor het pitbull-ras, is het de moeite waard om het spel te noemen — dit is de wens om tot het einde te gaan, wat het ook kost. Honden met een uitgesproken spel zijn sterke vechters, uitstekende spelers, onovertroffen verdedigers. Ja, er zijn pitbulls zonder spel, dit is een gevolg van een slechte fokkerij.

Is het waar dat pitbulls een «wurggreep» hebben? De kracht van de kaken van pitbullterriërs wordt door de media wat overdreven, maar ze hebben wel een krachtige beet en een goede grip.

Ik zal u een voorbeeld geven van beoordelingen over het pitbullras van kopers van Dognik Bulls-puppy’s:

— Onze Ru kan goed overweg met kinderen en een kat, matig actief in huis en op straat. Zeer comfortabele hond, die niet bang is om ‘s avonds te wandelen.

— Bedankt voor onze pitbull Malk. Hij is onbevreesd, kent de eigenaren duidelijk en laat ons niet beledigen. Heel actief, thuis worstelt hij met de stofzuiger en onze sokken.

— Shiva is een onaardse hond, ze is anders dan al onze vorige honden, alsof ze van een andere planeet komt. Vangt de stemming, speelt wanneer we dat willen en heeft een duidelijk evenwicht van het zenuwstelsel — zonder overmatige agressie.

Heeft u vragen over het ras of overweegt u een pitbull pup aan te schaffen, neem dan contact op met de American Pit Bull Terrier Dognik Bulls:
E-mail: dognikb@gmail.com
Instagram- dognikbulls