Pitbull tai american pitbull terrieri on urheilullinen, energinen koirarotu. Pitbullit ovat aina lihaksikkaita, he ovat koiramaailman urheilijoita. Pitbull-naaraan säkäkorkeus on 38-54 cm, paino 15-25 kg. Pitbull-urosten säkäkorkeus on 42-60 cm, paino 20-32 kg. Nämä mitat ovat likimääräisiä, koska amerikkalainen pitbullterrieristandardi sallii pituuden ja painon vaihtelut. Pitbullin ulkonäköä arvioitaessa ohjaamme ADBA:n (American Dog Breeders Association) standardia. Pitbullin pään tulee olla pitkänomainen kiilamainen, nenää kohti kapeneva. Pitbullin kaula on vahva ja lihaksikas. Pitbullin rintakehä on syvä ja leveä, jotta se mahtuu suuriin keuhkoihin. Sitten pitbull pystyy juoksemaan pitkään, hyppäämään, hengittämään hyvin ja elämään aktiivista elämää. Pitbullin hännän pituuden tulee ulottua takajalkojen kintereihin. Hyvin lyhyt tai erittäin pitkä häntä on vika. American pitbull terrierissä kaikki värit ovat hyväksyttäviä paitsi merle (marmori).
Mikä on pitbullin persoonallisuus? Pitbullit ovat uskollisia perheen koirilleen. He rakastavat ja kunnioittavat perhettään. Joillakin amerikkalaisilla pitbullterriereillä on suojaavia ominaisuuksia. Pitbullit pitävät kovasti juoksemisesta ja hyppäämisestä, he eivät halua makaamaan sängyllä koko päivää. Pitbull-rodussa on sellainen termi kuin «zooaggression». Tämä tarkoittaa, että pitbullit voivat olla aggressiivisia muita eläimiä kohtaan. Tämä ei koske jokaista pitbull-pentua tai jokaista aikuista pitbullia. Mutta yleensä se kuuluu pitbull-rodulle.
Mikä on pitbullin hinta? Kerron pitbullien hinnoista koirakennelimme «Dognik Bulls» esimerkin avulla. Pitbull-pennun hinta avioliitossa (haittana esim. hammasongelmat) on 1000 euroa. Yksinkertaisista astutuksista saadut pennut maksavat 1200-1500 euroa. Pennut vierailevista astutuksista (nämä ovat astutuksia, kun menemme nartun kanssa toiseen maahan uroksen luo) maksavat 2000-2500 euroa.
Jos haluat ostaa pitbullin (osta pitbull pentu), ota meihin yhteyttä:
Sähköposti: dognikb@gmail.com
Instagram — dognikbulls
WhatsApp: +358414925166
Nyt esittelen teille koirakennelimme «Dognik Bulls» aikuisia pitbulleja. Muuten, nyt meillä on myynnissä useita pitbull-pentuja. Jos haluat ostaa pitbullin, jolla on sukutaulu, kirjoita meille mahdollisimman pian.