Pitbull rotu: luonne ja arvostelut

Pitbull rotu: luonne ja arvostelut
Mitä assosiaatioita sinulla on sanan «pitbull» kanssa? Voima, kestävyys, taistelija, aggressio, voima, puolustus, kuristus. Nämä ovat assosiaatioita useimpien ihmisten mielessä, jotka eivät tunne amerikkalaista pitbullterrierirotua. Usein esiintyvä ilmaisu «pitbull-koira sametista ja teräksestä» luonnehtii rotua erittäin tilavasti.

Kerron sinulle amerikkalaisen pitbullterrierirodun todellisista ominaisuuksista. Nimeni on Veronika Voitovska ja olen amerikkalaisen pitbullterrierikennelin Dognik Bulls johtaja.

Pitbull on omistautunut ja uskollinen isännälleen. Pitbull rakastaa poikkeuksetta koko «laumaansa». Pitbull on aktiivinen ja sitkeä, usean tunnin kävely miellyttää häntä, ja kun hän palaa kotiin, hän nukkuu. Ehkä hän yrittää nukkua peittosi alla. Se riippuu siitä, kuinka nostat pitbulliasi ja mitä annat hänen tehdä. Pitbullilla voi olla vakava tai lievä zooaggressio. Kun harkitset pitbullin ostamista, sinun on kiinnitettävä huomiota tähän tosiasiaan. Keskustele tulevan koiranpentu kasvattajien kanssa, kuinka eläinagressiivisia hänen vanhempansa, isovanhemmat ovat, millaisia ​​kasvatuslinjoja pitbullilla on hänen takanaan. Se on helpompi selvittää, kun otat koiranpennun ei käsistäsi, vaan tunnetussa kennelissä. Esimerkiksi tiedämme ja puhumme kaikista koiristamme, heidän antamistaan ​​lapsista, heidän lastenlapsistaan. Ja myös isovanhemmista (he asuvat myös meillä), jopa isoäideistä ja isoisistä. Pit Bull Terrierin sukupuun tunteminen on tärkeä askel pentua valittaessa. Ostat koiran moneksi elinvuodeksi, sinulla on jo lapsia tai synnytät tulevaisuudessa, ehkä sinulla on kissa ja sinun täytyy olla varma ostamasi pitbullin psyykestä. Jos etsit amerikkalaisen pitbullterrieripennun ostopaikkaa, katso kennelimme sivua Pennut-osiosta.

Pitbullit ovat yksi terveimmistä roduista. Heillä ei ole brakykefaalisia ongelmia kuten bulldogeilla, heillä ei ole sydänongelmia kuten dobermannilla, heillä ei ole nivelongelmia, kuten canne corso jne. Rodulla on useita geneettisiä testejä, jotka auttavat välttämään ei-toivottujen sairauksien esiintymistä jälkeläisissä. Vastuulliset kasvattajat luovuttavat verta tai poskiepiteelin näitä testejä varten erityisille laboratorioille ja tietävät, ovatko heidän koiransa terveitä, näiden tautien kantajia vai sairaita. Tästä ne karkotetaan myöhemmässä jalostuksessa. Kaikki American Pit Bull Terrier Dognik Bullsin koirat testataan geneettisten sairauksien varalta. Kasvatamme vain terveitä koiria.

Pitbull-rotua luonnehdittaessa on syytä mainita peli — tämä on halu mennä loppuun asti, riippumatta siitä, mitä se maksaa. Koirat, joilla on selvä peli, ovat vahvoja taistelijoita, erinomaisia ​​pelaajia, ylittämättömiä puolustajia. Kyllä, on pitbulleja ilman riistaa, tämä on seurausta huonosta kasvatuksesta.

Onko totta, että pitbullilla on «kuristusotin»? Media on hieman liioitellut pitbullterrierien leukojen vahvuutta, mutta niillä on voimakas purenta ja hyvä pito.

Annan sinulle esimerkin pitbull-rodun arvosteluista Dognik Bulls -pentujen ostajilta:

— Rumme tulee hyvin toimeen lasten ja kissan kanssa, keskimäärin aktiivinen kotona ja kadulla. Erittäin mukava koira, joka ei pelkää kävellä iltaisin.

– Kiitos pitbull Malkistamme. Hän on peloton, tuntee selvästi omistajat eikä anna meidän loukata. Erittäin aktiivinen, kotona hän kamppailee pölynimurin ja sukkien kanssa.

— Shiva on epämaine koira, hän on erilainen kuin kaikki aikaisemmat koiramme, aivan kuin hän olisi tullut toiselta planeetalta. Vangitsee tunnelman, pelaa silloin kun haluamme ja hermoston tasapainossa on selkeä — ilman liiallista aggressiota.

Jos sinulla on kysyttävää rodusta tai harkitset pitbull-pentujen ostamista, ota yhteyttä amerikkalaiseen pitbullterrieri Dognik Bulls:
Sähköposti: dognikb@gmail.com
Instagram: dognikbulls
Whatsapp +358414925166