Jokaisella koirarodulla on tyypillisiä sairauksia. Kerron sinulle amerikkalaisten pitbullterrierien sairauksista. Nimeni on Veronika Voitovska. Olen Dognik Bulls pitbull -kennelin omistaja (olemme työskennelleet pitbull-rodun kanssa vuodesta 2011). Olen yleislääkäri. Olen sertifioitu koira-asiantuntija. Olen sertifioitu ihmisten ja eläinten hieroja. Olen myös painonnosto (koiran painonnosto) tuomari. Tervetuloa yhteen artikkeleistani.
Pitbull-rodun tärkeimmät sairaudet ovat: allergiat, lonkkadysplasia, pikkuaivojen ataksia, verkkokalvon atrofia, sydänsairaudet.
Allergia voi olla mikä tahansa koira. Ne syntyvät vastauksena allergeenin toimintaan kehossa. Esimerkiksi pitbullit ovat usein allergisia pölypunkeille. Hän asuu tyynyissä, pussilakanoissa. Tässä tapauksessa vaihda lakanat useammin ja osta uudet tyynyt ja peitot kerran kuukaudessa. Allergia voi olla ruoalle, muiden eläinten syljelle.
Pitbullilla allergiaoireet: kutiseva iho, kutisevat korvat, kuonon turvotus, nenän turvotus. Ripuli ja oksentelu voivat myös olla merkkejä allergiasta pitbullilla.
Allergiaa varten allergeeni on poistettava. Tätä varten eläinlääkäri ottaa pitbulliltasi allergiatestit, määrittää, jolle hän on allerginen ja määrää hoidon.
Dysplasia lonkkanivelissä. Tämä tauti on harvinainen pitbullilla. Se diagnosoidaan useimmiten amerikanstaffordshiren terrierillä. Mutta silti, pitbullilla on dysplasia. Lonkkadysplasian esiintymiseen vaikuttavat useat tekijät: geneettinen (vanhemmilta), kasvatus (pentu ei saa kasvaa liukkailla lattioilla, sen tulee saada laadukasta ravintoa, voimakasta fyysistä rasitusta vasta 18 kuukauden iässä). Suosittelen röntgenkuvausta lonkkadysplasian varalta 18-24 kuukauden ikäisille pitbulleille. Tämä auttaa löytämään mahdollisen ongelman ajoissa. Oikea-aikaisella hoidolla dysplasian esiintyminen pitbullissa ei vaikuta hänen tulevaan elämäänsä.
Pitbullin geneettisesti periytyviä sairauksia ovat pikkuaivojen ataksia ja verkkokalvon surkastuminen. Kaikki on yksinkertaista, näille sairauksille on olemassa geneettisiä testejä. Yhden testin hinta on noin 50 euroa. Se auttaa poistamaan sairaita pitbulleja kasvatuksesta. Pitbull-kennelimme «Dognik Bulls» testaa kaikki koirat näiden sairauksien varalta. Ostat meiltä varmasti geneettisesti terveen pitbull-pennun.
Sydänsairaudet. Yleisin on synnynnäinen aorttastenoosi. Suosittelen pitbull-sydämen tutkimista kerran vuodessa synnynnäisten ja hankittujen sydänsairauksien varalta.
Jos haluat ostaa terveen pitbullin, kirjoita kissalallemme. Muista kertoa itsestäsi ja perheestäsi ensimmäisessä viestissä. Hintamme pitbull-pentuille: 1000-2500 euroa.
Sähköposti: dognikb@gmail.com
Instagram — dognikbulls
WhatsApp: +358414925166
Miltä koirakennelin «Dognik Bulls» aikuiset terveet pitbullit näyttävät: