Плюсове и минуси на питбул

Предимства на породата американски питбул териер:

1. Това е средно голямо куче и следователно няма проблемите на много големи породи със ставни заболявания (напр. тазобедрената и лакътната дисплазия не са често срещани при породата американски питбул териер).

2. Късата коса не изисква допълнителни грижи — подстригване, подстригване, тоест допълнителни времеви и финансови разходи. Той се изкъпа, среса с четка и кучето като мускулеста статуя.

3. Питбулите са кучета с висок интелект. Обучението е лесно за тях, те наистина схващат и обработват нова информация в движение.

4. Питбулите обичат да играят. С теб, с деца. Това може да са игри с топка или каквато и да е играчка, или може да бъде просто наваксване и състезание. Питбул териерът е от типа кучета, които „кипят за всичко“.

5. Питбулите не са алергични и следователно могат да ядат промишлени фуражи или естествена храна без проблеми. Повечето миниатюрни породи бели кучета имат много хранителни алергии и това е за целия живот на кучето, дълъг 10-15 години. Искате ли такава болка за себе си за огромен слой живот? По-добре си вземете питбул с всичките му предимства и живейте щастливо досега.

6. Генетиката е много важна при питбула. Следователно закупуването на кученце питбул в надеждна детска градина вече е гаранция за много положителни аспекти — здраве, адекватна психика, родословно поведение.

7. Предимството на добрия питбул е, че той се подчинява еднакво на всички членове на семейството. Това важи особено за послушните кучки от породата питбул териер.

Минуси на породата американски питбул териер:

1. Основният недостатък на породата питбул е, че живеят само 10-15 години, а не целия ни живот и това в крайна сметка разбива сърцата на стопаните.

2. Питбулите имат зооагресия и не винаги мъжките се разбират с мъжки, а понякога не всички женски могат да живеят с друго куче. И няма значение дали второто куче има покорен характер или боен. Тя е много зависима от линиите за размножаване на американските питбул териери. Ако не сте сигурни, че избраното от вас кученце американски питбул териер ще се разбира с вашето семейство, котка и дете, по-добре е да се свържете с професионален разсадник, където ще изберат кученце според вашите искания от добре познати и доказани потомствени родители. Може да ми пишете или да ми се обадите за да обсъдим покупката на питбул в развъдник Догник Булс. Където и да сте, можете да дойдете и да се срещнете с нашите възрастни кучета и кученца. Или ние ще ви помогнем да изберете кученце въз основа на нашия опит от нашите чифтосвания. Ние вече сме изпращали нашите питбули в 20 страни по света много пъти, затова никакво разстояние не е пречка за нас, така че да получите елегантен и надежден 100% питбул от чисти развъдни линии. Цените за чистокръвен питбул в нашия развъдник варират от 1000 евро до 2200 евро.

Свържете се с нас:

Instagram- dognikbulls

Имейл: dognikb@gmail.com