Порода питбул: характер и прегледи

Порода питбул: характер и прегледи
Какви асоциации имате с думата «питбул»? Сила, издръжливост, боец, агресия, сила, защита, удушаване. Това са асоциации в съзнанието на повечето хора, които не са запознати с породата американски питбул териер. Често срещаният израз «куче питбул от кадифе и стомана» характеризира породата много обширно.

Ще ви разкажа за истинските характеристики на породата американски питбул териер. Казвам се Вероника Войтовская и съм ръководител на развъдника за американски питбултериери Dognik Bulls.

Питбулът е предан и верен на господаря си. Питбулът обича цялото си „стадо“ без изключение. Питбулът е активен и издръжлив, няколкочасовата разходка ще го зарадва, а когато се върне у дома, ще спи. Може би той ще се опита да спи под завивките ви. Зависи как отглеждате своя питбул и какво му позволявате да прави. Питбулът може да има тежка или лека зооагресия. Когато обмисляте закупуването на питбул, трябва да обърнете внимание на този факт. Говорете с развъдчиците на вашето бъдещо кученце, колко зооагресивни са неговите родители, баби и дядовци, какви линии на разплодни питбули са зад него. По-лесно е да разберете, когато вземете кученце не от вашите ръце, а в добре познат развъдник. Например, ние знаем и говорим за всички наши кучета, за децата, които дават, за техните внуци. А също и за баби и дядовци (те също живеят с нас), дори за прабаби и прадядовци. Познаването на родословното дърво на вашия питбул териер е важна стъпка при избора на кученце. Купувате куче за много години живот, вече имате деца или ще се родите в бъдеще, може би имате котка и трябва да сте сигурни в психиката на питбула, който купувате. Ако търсите от къде да закупите кученце американски питбул териер, разгледайте страницата на нашия развъдник в раздел кученца.

Питбулите са едни от най-здравите породи. Нямат брахицефални проблеми като булдогите, нямат сърдечни проблеми като доберманите, нямат проблеми със ставите като кане корсо и т.н. В породата има няколко генетични теста, които ще помогнат да се избегне появата на нежелани заболявания в потомството. Отговорните животновъди даряват кръв или букален епител за тези тестове в специални лаборатории и знаят дали техните кучета са здрави, носители на тези заболявания или болни. От това те се отблъскват при последващо размножаване. Всички кучета от американския питбул териер Dognik Bulls са тествани за генетични заболявания. Отглеждаме само здрави кучета.

Характеризирайки породата питбул, си струва да споменем играта — това е желанието да се стигне до края, независимо какво струва. Кучетата с подчертана игра са силни бойци, отлични играчи, ненадминати защитници. Да, има питбули без игра, това е следствие от лошо отглеждане.

Вярно ли е, че питбулите имат «удушена хватка»? Силата на челюстите на питбултериерите е донякъде преувеличена от медиите, но те имат мощна захапка и добро сцепление.

Ще ви дам пример за отзиви за породата питбул от купувачи на кученца Dognik Bulls:

— Нашият Ру се разбира добре с деца и котка, умерено активен у дома и на улицата. Много удобно куче, което не се страхува да се разхожда вечер.

Благодарим ви за нашия питбул Малк. Той е безстрашен, ясно познава собствениците и няма да ни позволи да обидим. Много активен, в къщи се мъчи с прахосмукачката и нашите чорапи.

— Шива е неземно куче, тя е различна от всички наши досегашни кучета, сякаш е дошла от друга планета. Улавя настроението, свири когато искаме и има ясен баланс на нервната система — без излишна агресия.

Ако имате въпроси относно породата или обмисляте закупуването на кученце питбул, свържете се с Американски питбул териер Dognik Bulls:
Имейл: dognikb@gmail.com
Instagram- dognikbulls