Štene ili pas uništava stvari. Kako se nositi s ovim?


Pozdrav, moje ime je Veronika Voitovska. Ja sam liječnik, stručni voditelj pasa i životinjski psiholog. Vlasnica je i uzgajivačnice ozbiljnih pasmina pasa “DOGNIK BULLS” (američki pit bull terijer i američki bulli). U kinologiji sam dva desetljeća. Imam 15 svojih osobnih pasa. 10 pit bull terijera i 5 američkih nasilnika. Kao i vlastiti uzgoj pasa i štenaca. Svaki dan savjetujem mnoge vlasnike pasa. Zahvaljujući svom iskustvu, pomoći ću i vama.
Imate li štene bilo koje pasmine (pit bull terijer, ovčar, shih tzu, pudl, labrador itd.) a nestašan je i kvari stvari? Ovo je u redu. Pomoći ću vam da bolje razumijete svog psa i riješite se problema kućnog vandalizma.
Česti razlozi zašto štenci i psi kvare stvari u kući, žvaču zidove i kradu čarape:
1. Štene ili psi nisu intelektualno opterećeni. Odnosno, malo je posla za mozak. To se može ispraviti dodavanjem pravog mentalnog izazova.
2. Štene ili pas nema ravnotežu živčanog sustava između uzbuđenja i inhibicije. Jednostavno rečeno, pas nije u stanju stati na vrijeme nakon aktivnosti.
3. Štene ili pas ne zna kontrolirati svoje emocije u prisutnosti podražaja. Nadražujuće su drugi psi, mačke, vatrometi i petarde, spremanje za šetnju, poznati i nepoznati ljudi i drugo.
4. Također, psu se jednostavno može dosađivati. I počinje se zabavljati. Igra se sa svime što vidi. Uostalom, sjećamo se da je za malog psića svaka stvar igračka. A kad se štene igra loptom, tebe, vlasnika, ta igra ne zanima. A kad pas uzme čarapu i potrči s njom, ti trčiš za njim. U glavi psa nastaje lanac veza: ja se igram s čarapom — vlasnik komunicira sa mnom — zabavno je — moram to činiti češće.
5. Također, neki psići i psi ozbiljno oštećuju namještaj, sofe, zidove i stolice. A neki čak progutaju komadiće pjenaste gume sa sofe, uzrokujući tako želučane bolesti (začepljenje želuca ili crijeva i hitne veterinarske operacije).
6. Također, pas ili štene može se bojati ostati sam, pa kvari stvari u stanu ili kući. Na primjer, ako ga se od djetinjstva pogrešno uči da ostane sam. Ili je na štene/pas utjecalo preseljenje ili promjena vlasnika.
Kako riješiti problem kada štene ili odrasli pas sve žvače i uništava stan? Prijavite se za konzultacije sa mnom. Pomoći ću vam da shvatite zašto vaš pas žvače sve stvari u stanu. Također ću vam pomoći riješiti ovaj problem.
Razgovarajmo o tome kako se nositi s lošim ponašanjem kod kuće i na ulici.
Unos:
E-mail: dognikb@gmail.com
Instagram: dognikbulls
Cijena konzultacije od 30 minuta = 50 eura. Mogu voditi konzultacije na ruskom, engleskom, ukrajinskom, španjolskom jeziku.

Štene sve žvače, kako se nositi s tim, pas kvari stvari, kako se nositi s tim, štene jede sofu, kako se nositi s tim, štene jede zidove, kako to zaustaviti, savjetovanje o odgoju šteneta, štene kvari stvari, kako se nositi s tim