Струва ли си да вземете питбул за начинаещ?

Струва ли си да вземете питбул за начинаещ?
Струва ли си да вземете американски питбул териер за начинаещ, човек, който никога не е имал кучета или куче е било с родителите си в ранна детска възраст?

В тази статия ще говорим само за закупуването на чистокръвен американски питбул териер, а не за куче, което прилича на питбул и е закупено от всяко табло за обяви или пазар за малка сума пари. Надеждно потвърждение за произхода на американския питбул териер е родословието. Най-често използваните са родословията на ADBA и UKC.

Често начинаещите не избират да закупят питбул като първо куче, тъй като една от характеристиките на породата е зооагресията. Това е агресия към други кучета. Среща се по-често при работните питбули за разплод, много по-слабо е изразена при питбулите за изложбено отглеждане. В нашия развъдник за американски питбул териери Dognik Bulls, стари американски спортни кръвни породи (Castillo, Lar-San, Old Family Red Nose, Real Deal Chocolates kennel) се отглеждат с работна разплодна кръв (Red Alert и Jumbo). Някои чифтосвания в нашия развъдник нямат изразена зооагресия, други имат. Затова винаги казваме на начинаещите — опишете опита си, очакванията си от кучето и плановете за кучето и бъдещия му живот и ние ще ви препоръчаме кои конкретни чифтосвания в нашия развъдник трябва да имате предвид.

В допълнение към зооагресията, струва си да се помни, че породата американски питбул териер е доста активна. Докато кученцето питбул е малко, той трябва да отдели много време, обучение и обучение. Ако сте над 60 години, искате куче, с което да спите прегърнати и понякога да се разхождате в парка, тази порода не е за вас.

Питбул териерите имат много къса коса и изобщо нямат подкосъм, поради което не могат да живеят на улицата (т.е. във волиера или в кабина), а животът им в Далечния север също е проблематичен. Ето защо, ако живеете в много студен регион, питбулът не е вашият избор на куче.

Различава ли се обучението на питбул от обучението на всяка друга порода? Кардинално не. Но е по-добре да вземете индивидуални уроци с кинолог, както и групови уроци няколко пъти месечно, така че вашият американски питбул териер да има отличен контакт с други кучета и също така да е свикнал да слуша вас и само вас във всяко куче опаковка.

Аз, като ръководител на развъдника за американски питбул териер Dognik Bulls, многократно съм продавал кученца питбул на начинаещи и те винаги се присъединяваха към семейството и живееха щастливо досега. Но ние подбрахме всяко кученце за всяко конкретно семейство с техните искания. Това е ключът към успеха.

Ако обмисляте да си купите кученце питбул, разгледайте нашата страница Кученца за продажба и вижте какви сладки питбули се продават в момента.

С уважение, Ръководител на развъдник за американски питбул териер

За да закупите кученце питбул от разсадник, пишете ни:
Имейл: dognikb@gmail.com
Instagram- dognikbulls