Synnytys koiralla 69. tiineyspäivänä


Onko koirasi kantanut pentuja pitkään? Ajattelet: «Ehkä olen jo aktiivisesti huolissani?» Nimeni on Veronika Voitovska. Olen lääkäri, asiantunteva koirankouluttaja, eläinpsykologi, koiraurheilukilpailujen tuomari, koiranäyttelyiden tuomari. Kerron teille henkilökohtaisen kokemukseni koiran synnyttämisestä 69. raskauspäivänä.
Muista pääasia: jos koirasi synnyttää ensimmäistä kertaa ja ensimmäisestä astutuksesta on kulunut 65 päivää, sinun on jo aloitettava aktiivinen toiminta. Vielä parempi on seurata koiran koko kuntoa päivästä 63 alkaen. Älä kiinnitä huomiota artikkeleihin, joissa kirjoitetaan «ovulaatio olisi voinut tapahtua myöhemmin», «hedelmöitys olisi voinut tapahtua viikkoa myöhemmin kuin parittelu» (tämä on hölynpölyä eikä itse asiassa totta). Laskemme aina ensimmäisen parittelun ensimmäisestä päivästä. Vaikka tekisit lopullisen parittelun 5-6 päivän kuluttua.
63 päivän iässä pennut ovat melko suuria (jos hedelmöitys tapahtui välittömästi, eikä 5 päivää viimeisen parittelun jälkeen, mutta usein näin ei ole). Jos koiran sisällä on paljon pentuja, on olemassa vaara, että ne alkavat puristaa toisiaan. Menetin kerran 5 pentua tällä tavalla. Tämä oli koiran ensimmäinen tiineys, sillä hän ei osoittanut synnytyksen alkamisen merkkejä (ei ollut synnytystä, supistuksia tai nopeaa hengitystä). Epäilin vain intuitiivisesti, että jotain oli vialla, ja menin eläinlääkäriasemalle. Siellä he tekivät ultraäänen ja huomasivat, että pentujen sydämenlyönti oli kriittisesti heikentynyt. Kiireellinen keisarileikkaus koiralle. Tuloksena 8 pentua. Kaikki puristelivat toisiaan, koska he olivat erittäin raskaita. Jokainen pentu painoi 500-550 grammaa. Rotu on «standardi» -tyyppinen American Bully. Pystyimme jauhamaan ja pumppaamaan vain kolme. Meillä ei yksinkertaisesti riittänyt kädet viidelle muulle. He maasivat ja pumppasivat kaksi tuntia pysähtymättä. Käytimme kaikkia tunnettuja elvytysmenetelmiä. Tarinan yhteenveto on, että koira kantoi pentuja. Seuraavaa synnytystä varten tiesimme jo tämän koiran erityispiirteistä. Jälleen ei synnytystä, mutta 63. päivänä menimme keisarileikkaukseen. Tuloksena syntyi 8 tervettä, vahvaa ja suurta pentua.
Tällä kertaa koirani oli raskaana 68 päivää. Tämä on hänen viimeinen paritus, hän on 7-vuotias. Rotu: Amerikan pitbullterrieri. Ymmärsin, että minun oli oltava erittäin varovainen. Hän synnytti yleensä 63-65 päivää ensimmäisen parittelun jälkeen. Vatsa näytti erittäin suurelta ja epäilin, että pentuja oli liikaa ja kohtu oli ylivenynyt. Siksi se ei anna kohdun reseptoreille käskyjä supistua ja synnytys ei ala. Tämä on erittäin vaarallinen tilanne aloittelijoille, jotka eivät tiedä tästä. Tai toinen vaihtoehto, jota esiintyy usein myös koirien jälkeisen raskauden aikana. Tämä on vaihtoehto, kun pentuja on vain kaksi tai kolme. Ja raskaana olevat koirat kävelevät 68,69,70 tiineyden päivää. Näitä tapauksia kuvataan kirjallisuudessa ja foorumeilla. Olin valmis tähän. Joka päivä mittasin koiran ruumiinlämpöä kolme kertaa ja kuuntelin pentujen sydämenlyöntejä fonoskoopilla. Ja tajusin, että aamulla 69. raskauspäivänä meidän piti tehdä keisarileikkaus.
Kävimme keisarileikkauksessa koiran 69. tiineyspäivän aamuna. Valtava vatsa osoittautui polyhydramnioksiksi. Kohdusta valui paljon nestettä. Läpinäkyvä, ei vihreä. Ja kolme pentua syntyi. Joten tilastot ovat vahvistaneet, että pitkän raskauden aikana 68, 69, 70 päivästä koiralla on usein kaksi tai kolme pentua vatsassa.
Jos tarvitset neuvoja raskauden ajankohdasta, synnytystyypistä, raskauden hallinnasta ja niin edelleen. Kirjoita määrittämilleni yhteystiedoille:
Sähköposti: dognikb@gmail.com
Instagram: dognikbulls
Konsultaatiot ovat maksullisia. Terveisin Veronika Voitovska

Synnytys koiralla 69. tiineyspäivänä, synnytys koiralla 68. tiineyspäivänä, synnytys koiralla 70. tiineyspäivänä