Szülés kutyában a vemhesség 69. napján


A kutyád már régóta hord kölyköket? Azt gondolja: «Talán már aktívan aggódom?» A nevem Voitovska Veronika. Orvos vagyok, szakértő kutyakiképző, állatpszichológus, kutyasport versenybíró, kutyakiállítási bíró. Megosztom veletek személyes tapasztalataimat a vemhesség 69. napján történt kutyaszülésről.
Ne feledje a legfontosabb dolgot: ha kutyája először szül, és 65 nap telt el az első párosítás óta, már el kell kezdenie az aktív cselekvést. Még jobb, ha a 63. naptól kezdve figyelemmel kíséri a kutya teljes állapotát. Ne figyelj azokra a cikkekre, ahol az van írva, hogy „később is lehetett volna az ovuláció”, „a megtermékenyítés egy héttel később következhetett be, mint a párzás” (ez nonszensz, és valójában nem igaz). Mindig az első párzás első napjától számolunk. Még akkor is, ha a végső párosítást 5-6 nap után végezted el.
63 napos korban a kölykök meglehetősen nagyok (ha a megtermékenyítés azonnal megtörtént, és nem az utolsó párzás után 5 nappal, de gyakran ez nem így van). Ha sok kölyökkutya van a kutyában, fennáll annak a veszélye, hogy elkezdik szorítani egymást. Egyszer elvesztettem 5 kiskutyát így. A kutyának ez volt az első terhessége, semmi jele nem volt a vajúdás megindulásának (nem volt szülés, összehúzódások vagy gyors légzés). Csak ösztönösen gyanítottam, hogy valami nincs rendben, és elmentem az állatorvosi klinikára. Ott végeztek ultrahangot, és azt látták, hogy a kölykök szívverése kritikusan lelassult. Sürgősségi császármetszés egy kutyának. Ennek eredményeként 8 kölyökkutya. Mindenki szorította egymást, mivel nagyon nehezek voltak. Mindegyik kiskutya 500-550 grammot nyomott. A fajta a „standard” típusú American Bully. Mindössze hármat tudtunk darálni és kiszivattyúzni. Egyszerűen nem volt elég kezünk a másik öthöz. Két órán át megállás nélkül darálták és szivattyúzták. Az újraélesztéshez minden ismert módszert alkalmaztunk. A történet összefoglalása az, hogy a kutya kölyköket hordott. A következő szülésnél már tudtuk ennek a kutyának a sajátosságait. Megint nem szülés, de a 63. napon elmentünk császármetszésre. Ennek eredményeként 8 egészséges, erős és nagytestű kölyökkutya született.
Ezúttal a kutyám 68 napig volt vemhes. Ez az utolsó párzása, 7 éves. Fajta: Amerikai Pit Bull Terrier. Megértettem, hogy nagyon óvatosnak kell lennem. Általában az első párzás után 63-65 nappal szült. A has nagyon nagynak tűnt, és arra gyanakodtam, hogy túl sok a kölyökkutya, és a méh túlfeszült. Ezért nem ad parancsot a méh receptorainak, hogy összehúzódjanak, és a szülés nem indul meg. Ez egy nagyon veszélyes helyzet a kezdőknek, akik nem tudnak erről. Vagy a második lehetőség, amely szintén gyakran előfordul kutyáknál a terhesség utáni időszakban. Ez egy lehetőség, ha csak két vagy három kölyökkutya van. A vemhes kutyák pedig a vemhesség 68, 69, 70 napját sétálják. Ezeket az eseteket a szakirodalom és a fórumok ismertetik. készen álltam erre. Minden nap háromszor megmértem a kutya testhőmérsékletét, és telefonoszkóppal hallgattam a kölykök szívverését. És rájöttem, hogy a terhesség 69. napján reggel császármetszést kell csinálnunk.
A kutya 69. vemhességnapjának reggelén voltunk császármetszésre. A hatalmas hasról kiderült, hogy polihidramnion. Sok folyadék ömlött ki a méhből. Átlátszó, nem zöld. És három kiskutya született. Tehát a statisztikák megerősítették, hogy a 68, 69, 70 napos hosszú terhesség alatt a kutya gyakran két vagy három kölyökkutyát tart a gyomrában.
Ha tanácsra van szüksége a terhesség időpontjával, a szülés típusával, a terhesség kezelésével stb. Írj a megadott elérhetőségeimre:
E-mail: dognikb@gmail.com
Instagram: dognikbulls
A konzultációk fizetősek. Üdvözlettel: Voitovska Veronika

Szülés kutyában a vemhesség 69. napján, szülés kutyában a vemhesség 68. napján, szülés kutyában a vemhesség 70. napján