Теглене на тежести на питбул България

Теглене на тежести е вид спортно състезание, при което кучета влачат голям товар на кратко разстояние. Обикновено разстоянието е 5 метра. Кучетата показват своята сила, издръжливост, здраве. До състезания се допускат само здрави кучета на възраст над 1 година.

Най-вече сред участниците в състезанията по теглене на тежести са питбулите. Питбулът и тегленето на тежести е нещо силно, мощно и зрелищно. Питбулите показват най-висок коефициент в състезанията по теглене на тежести.

Съотношението на теглото на питбула към размера на товара достига повече от 100 пъти.

Американският питбул териер е невероятна порода кучета. Те са способни на това, което е всяко друго куче. Но в същото време здравето им е много по-добро. Техният контакт със собственика е много по-силен.

Всяка година в България се провеждат състезания по теглене на тежести. Възпитаниците на развъдник за американски питбултериери «Догник Булс» България постоянно участват и печелят, заемат награди.

На снимката виждате питбули в теглене на тежести в България. На снимката само кучета от развъдник Догник Булс.

Ако искате сериозно да утежните своя питбул, първо го прегледайте напълно от ветеринарен лекар. Обърнете специално внимание на опорно-двигателния апарат и сърдечно-съдовата система на вашия питбул.

Ако търсите къде да закупите кученце питбул в България, ако планирате вашият питбул да се занимава с теглене на тежести в бъдеще (pit bull weight pulling Bulgaria), тогава се свържете с нашия развъдник. Ние ще ви помогнем да изберете най-доброто кученце за отглеждане на бъдещ шампион по теглене на тежести.

Instagram kennel weight pulling pitbull Bulgaria— dognikbulls

Имейл- dognikb@gmail.com