Uzgajivačnica američkih pit bull terijera Hrvatska
Dobrodošli u uzgajivačnicu pit bull terijera «Dognik Bulls» Hrvatska. Ovdje se rađaju čistokrvni američki pit bul terijeri!
Sa pasminom pit bull terijer radimo od 2011. godine. Kada smo odlučili pokrenuti vlastiti uzgojni program, kupili smo pse u domovini pit bull terijera — u Sjedinjenim Američkim Državama. Glavne linije koje koristimo u uzgojnom programu naše uzgajivačnice su OFRN (Old Family Red Nose, SAD), Red Alert (SAD), Jumbo (Jugoslavija), DDWW (stare radne ukrajinske linije, uzgajivačnica trenutno ne radi i ovo je velika tragedija za cijeli svijet američkih pit bull terijera).
Prikupili smo najbolje krvne nakupine tijekom godina. Nije bilo lako kupiti čistokrvne OFRN iz SAD-a. Neki uzgajivači i velike uzgajivačnice mogu kupiti pse s tim krvnim linijama. Ali uzgajivačnice obično nerado prodaju ovu krv pukim potencijalnim vlasnicima. Ovi pit bullovi su vrlo cijenjeni diljem svijeta pa mogu pasti u krive ruke.
Koristeći sve te krvne loze u različitim kombinacijama, dobili smo vlastitu liniju — Castlesline pitbulls. Ovi psi su srednje veličine (ženke od 16 do 24 kg, mužjaci od 20 do 26 kg), dobre muskulature, izvrsnog živčanog sustava. Idealni su sportski psi u raznim sportskim natjecanjima. Lijepo i prijateljski raspoloženo za cijelu obitelj. S dobrim mozgom. Njihova anatomija je savršena, zahvaljujući čemu pokazuju izvrsne rezultate u sportskim natjecanjima. Pit bul terijer s lošom anatomijom, poput loših stražnjih nogu, ne može vam dati dobar rezultat na natjecanjima u skokovima. Štoviše, ovaj se pas može ozlijediti zbog anatomskih nedostataka samo živeći kod kuće i hodajući ulicom. Ne uzgajamo niti primamo u uzgoj pse s abnormalnostima u anatomiji ili živčanom sustavu. Mi, naša uzgajivačnica i budući vlasnici moramo shvatiti da su dobili dobre pse koji mogu mirno živjeti u svojim obiteljima. A kod veterinara ćeš ići samo jednom godišnje — da se godišnje cijepiš i provjeriš svoje zdravlje, da budeš miran da je sve u redu.
Ako tražite aktivnog psa, američki pit bull je izvrstan izbor. Ako želite mirniju pasminu, ali s više mišića, ne tražite dalje od American Bullyja.
Svaki vlasnik se pita tko je bolji — mužjak ili ženka? Sa svim svojim znanjem mogu reći nešto o tome. Mužjaci pit bull terijera su MUŠKARCI s velikim slovom. Ne samo kod pasmine pit bull, nego kod bilo koje druge pasmine. Mužjaci ne mogu živjeti s mužjacima (naše pit bull terijere ne prodajemo obiteljima u kojima ima drugih mužjaka. Takvim obiteljima prodajemo samo ženke). Standardi pasmine obično se pišu na temelju mužjaka. Zato mnogi ljudi vole atletske, snažne mužjake pit bull terijera. Ali ako u obitelji imate mužjaka, malu djecu, puno mačaka, preporučujemo kupnju kuje pit bull terijera. Oni su smireniji, obiteljskiji psi.
Koliko košta štene pit bulla u Hrvatskoj? Cijena štenaca u našoj uzgajivačnici američkog pit bull terijera Croatia Dognik Bulls je 1500-2000 eura. Ovisi o svakom parenju i o svakom štenetu pojedinačno. Plaćate za kvalitetnog pit bulla koji vas neće iznevjeriti u stvarnom životu, koji će biti sretan i zdrav. Možete čak i uokviriti rodovnicu ovog psa na zid jer su rodovnice savršene. Šta si platio to si dobio.
Koliko parenja pit bullova imamo tijekom godine? Obično je to 2-4 parenja godišnje. Štene pit bull terijera možete kupiti kada već imamo štence na stanju. Ili možete rezervirati štene iz budućih legla od roditelja koji vam se najviše sviđaju.
Štene je rezervirano uz uplatu akontacije. To znači da nitko ne može kupiti štene koje vi odaberete. To također znači da ćete ovo štene sigurno kupiti u našoj uzgajivačnici. Obično depozit iznosi 500 eura i uključen je u ukupnu cijenu (1500-2000 eura).
Želim vam pokazati pse iz naše uzgajivačnice američkih pit bull terijera Hrvatska. Tako da možete shvatiti kako savršeno izgledaju. Svi psi na fotografiji pripadaju našoj uzgajivačnici američkih pit bull terijera Croatia Dognik Bulls ili su rođeni u našoj uzgajivačnici:


Kako preuzeti štene pit bulla iz naše uzgajivačnice ako ste ga već rezervirali? Postoji nekoliko načina: možete doći u našu uzgajivačnicu američkih pit bull terijera i sami uzeti štene. Moguća dostava u vaš grad (plaćate). Ili možemo koristiti ovlaštenu tvrtku za dostavu životinja ako živite daleko od naše uzgajivačnice (vi plaćate). Naši pit bullovi žive u 20 zemalja svijeta, tako da poznajemo sve načine dostave i s njima nema problema.
Slobodno postavite sva pitanja:
E-mail: dognikb@gmail.com
Instagram-dognikbulls
Inače, trenutno u Hrvatskoj imamo na prodaju štence američkog pit bull terijera.