Var kan man köpa en frisk pitbullvalp?


Svar på frågan: «Var kan man köpa en frisk American Pitbull Terrier-valp.» Jag kommer att berätta de viktigaste punkterna som du måste vara uppmärksam på när du köper en frisk pitbull terriervalp.
Jag heter Veronika Voitovska, jag har varit uppfödare av American Pitbull Terriers i över 10 år. Jag har en officiellt registrerad kennel av friska amerikanska pitbullterrier «Dognik Bulls». Registrering hos ADBA.
De viktigaste punkterna som du behöver veta innan du köper en amerikansk Pitbull Terrier-valp i Europa, Amerika, Brasilien, Kanada och postsovjetiska länder. Oavsett var. Dessa regler gäller för alla länder och alla pitbullterrier.
Hur ofta kan en kvinnlig amerikansk Pitbull Terrier föda? En hund bör inte föda mer än en gång om året. Inte mer än 5-6 gånger under hela ditt liv. Mycket beror på hunden. I vår kennel finns hundar som fött 2 gånger under hela avelsverksamheten. Som ett undantag är det acceptabelt för en hund att föda två valpkullar i rad och sedan vila i cirka två år.
Varje valp måste ha ett europeiskt veterinärpass. Inte ett internt pass i landet, som är lätt att köpa i alla djuraffärer och falska. Ett officiellt veterinärpass godkänt av Europeiska kommissionen. Detta gör att hunden kan resa utan restriktioner under hela sitt liv och inte ha problem med gränser och seder.
Valpen ska vara vaccinerad och signerad av en veterinär. Det är inte som att någon uppfödare köpt vaccin någonstans hemma, lagrat dem någonstans, förstört dem och sedan vaccinerat valparna. Nämligen normal vaccination på en veterinärklinik. Jag hade ett fall. Folk köpte en valp av mig. Sedan ville de ha en till, men priserna i vår plantskola vid det tillfället passade dem inte. De köpte «billigare» i närheten. Valpen hade inget officiellt mikrochip, normal stamtavla från en erkänd organisation. Och valpen var inte ordentligt vaccinerad. Som ett resultat dog denna valp helt enkelt vid 6 månaders ålder. Sparad? Har du funnit glädjen i att äga en sjuk hund? Vid köp av en pitbullterrier tror vi att han kommer att bo hos oss i 10-15 år. Och de är inte redo att begrava honom vid 6 månader. Alternativet «spara» fungerar inte här. I genomsnitt i Europeiska unionen kostar det första vaccinet + europeiskt pass + mikrochip 80-120 euro (för 2024). Det andra omfattande vaccinet + rabiesvaccination + klinisk undersökning innan du åker till ett nytt hem kostar cirka 60-100 euro (beroende på land och klinikens priser kan det bli dyrare).
Föräldraundersökningar. American Pit Bull Terriers har ras genetiska sjukdomar. De kan undvikas genom att testa föräldrar. Det kostar 200-300 euro per förälder. Priset beror på laboratoriet, det finns flera av dem i hela Europa. Vidare kostar till exempel en hjärtundersökning i Europa från 180 till 600 euro. Beror på landet. I postsovjetiska länder är det billigare och kostar cirka 100 euro från en bra veterinär-kardiolog.
Alla American Pitbull Terrier måste ha en ADBA härstamning. Om det inte finns någon ADBA-stamtavla, så försöker de sälja dig vad som helst, vem som helst, men inte en renrasig amerikansk pitbullterrier.
Därför finns det inget sätt att köpa en frisk amerikansk pitbull terriervalp för 500-1000 euro. Detta kommer inte ens att täcka kostnaden för att föda upp valparna. Jag nämner inte längre föräldrarnas utställningar, kvaliteten på deras stamtavlor, blodslinjernas sällsynthet. Och om föräldrarna kom från välkända plantskolor utomlands, kommer priset på en normal frisk pitbullvalp att börja från 2000 euro.
Tyvärr blir hela texten för lång. Därför, om du verkligen vill köpa en frisk American Pitbull Terrier-valp, skriv då till vår kennel. Jag kommer att ge dig råd i alla frågor och hjälpa dig att välja din drömvalp.
E-post: dognikb@gmail.com
Instagram: dognikbulls
För tillfället har barnkammaren friska ADBA American Pitbull Terrier-valpar till salu. Från flera häckande par. Leverans var som helst i världen. Fullständigt dokumentärt stöd + hjälp från kenneln under hela hundens liv.

Var kan man köpa en frisk pitbullvalp, friska amerikanska pitbull terrier, köpa pitbull valpar, ADBA American pitbull terrier valpar