Здраве на шоу, спорт и мач питбули

Veronika Voitovska with puppies
Здравето е ключът към дълголетието на всяка порода кучета. Американските питбул териери имат много добро здраве и ето защо.
Исторически американските питбултериери се делят на два вида: първият тип е шоу и спортен американски питбултериер. Вторият тип са мач питбули. Тоест тези, с които участват в незаконни боеве с питбули. Но и за двете здравето е важно, в противен случай кучето няма да може да изпълнява функцията си.
Развъдниците, които продават изложбени и спортни питбули, са много загрижени за здравето. Основата на здравето е профилактиката. Следователно всички американски питбул териери се подлагат на генетични тестове за породата. Всяка порода кучета има гени, които носят болести, специфични за определена порода кучета. При американските питбул териери това са тестове за церебеларна атаксия, атрофия на ретината тип 2 и хиперурикозурия. В нашия развъдник за питбули “Dognik Bulls” всички кучета се изследват за липса на тези заболявания. Това означава, че кученцата от нашите кучета никога няма да страдат от тези заболявания.
Всяка година всеки питбул се нуждае от прегледи за идентифициране на скрити или развиващи се патологии. Най-основното, което може да се изследва: подробни общи и биохимични кръвни изследвания. Цената на такъв преглед е приблизително 100 евро. И това също е цената на спокойствието за вашето куче. В нашия развъдник за американски питбул териери “Dognik Bulls” всички кучки майки се подлагат на тези прегледи, за да сме сигурни, че са здрави и могат да забременеят. В крайна сметка само здраво куче, което ходи много и се храни добре, ще роди здраво потомство.
Също така препоръчваме питбулите да се подлагат на сърдечна ехокардиография веднъж годишно.
Като цяло в изложбените и спортните разсадници се грижат добре за здравето на питбулите. В крайна сметка тези кучета посещават изложби и спортни състезания, където получават сериозен стрес.
Що се отнася до питбулите от така нареченото „работно развъждане“. Често никой (на практика никой) не ги изследва за липса на породни генетични заболявания. Но тъй като те участват в мачове (т.е. в незаконни битки с кучета), те са интензивно обучени. Тренировки за сила и издръжливост, специални методи за спортно обучение, специално хранене и др. Все пак един мач продължава от 20 минути до няколко часа, понякога дори 3 часа. Всяко оцеляло куче е възстановено. И често след това се връща към мачове. Следователно всички кучета, оцелели след това, са 100% кучета с отлично здраве.
Нашият развъдник за американски питбул териери “Dognik Bulls” е против всякакви незаконни дейности, свързани с породата питбул или всяка друга порода. В тази статия описвам само текущата ситуация със здравето на питбулите, като вземам предвид всички аспекти на отглеждането на американски питбул териери.
В нашия разсадник основното направление в развъждането е спортът. А също и просто активни, добре психически питбули за семейства. Ето как изглеждат готино здрави американски спортно отгледани питбул териери. Всички тези кучета принадлежат на нашия развъдник за питбули “Dognik Bulls”:
best online dog trainerBest dog handlerAmerican pitbull terrier kennelPitbull terrier kennel AmericanAmerican pitbull terrier kennel
Ако искате да закупите кученце питбул (изложбен/спортен/семеен другар), пишете ни:
Имейл: dognikb@gmail.com
Instagram: dognikbulls
Цената на едно кученце е средно 2000 евро. Зависи от всяко конкретно кученце, родителите му, родословието му.
Нашите питбули живеят в 25 страни по света. Ние доставяме кученца питбул в целия Европейски съюз, ОНД, Америка и Канада.
С уважение, Директор на развъдник за американски питбул териер.

Здраве на шоу, спорт и мач питбули