Pitbullin pituus ja paino (amerikkalainen pitbullterrieri)


Aloittelijoille on usein mielenkiintoista tietää, mikä pitbullin paino ja pituus on normi. Standardissa ei määrätä tiettyä pituutta ja painoa koskevia puitteita, vaan siinä ilmoitetaan vain sen likimääräiset kriteerit. Keskimääräinen pitan painoalue, jonka olemme nähneet, on 13–35 kg. Olemme sitä mieltä, että yli 35 kg painavia koiria ei pidä kasvattaa. Pitkään on uskottu, että pienipainoiset koirat ovat impulsiivisempia, liikkuvampia. Suurilla yksilöillä on usein (mutta ei aina) hieman rauhallisempi temperamentti verrattuna pienempiin kollegoihinsa.
Joka tapauksessa standardi määrää, että koiran pituuden ja painon suhde on erittäin tärkeä. Pitbullilla tulee olla korkea asenne (pituudestaan ​​ja painostaan ​​riippumatta), tanakkoja koiria ei hyväksytä standardiin. Mielestämme on erittäin tärkeää olla unohtamatta, että standardi määrää selvästi koiran mittasuhteet. Eli raskaampi etuosa ja kevyempi takaosa.
Standardi kuvaa sitä näin: «Etu- ja takaraajojen suhteen tulee olla sellainen, että eturaajat ovat raskaampia ja takaraajat siroat. Urheilukoiralla jalkapöydän, kintereiden ja sääriluun alaosan tulee olla kevyitä (painoltaan), ohuita ja taipuisia, eturaajojen raskaampia ja vahvempia.
Meille on erittäin tärkeää, että kuoppa on urheilullinen, ketterä ja joustava koira. Tämän rakenteen omaava koira osoittaa aina terveyttä ja liikkuvuutta. Ei ihme, että pitbullia kutsutaan kissaksi, jolla on koiran pää. Mielestämme pitbullin tulisi standardin melko laajasta soveltamisalasta huolimatta pysyä pitbullina, ei niin kuin Bordeaux, argentiinalainen tai Cane Corso rakenteeltaan. Standardi ehdottaa, että «…pitan rungosta mitataan nopeus, voima, liikkuvuus ja kestävyys. Sen on oltava kaikin puolin tasapainossa.»
Mitä tahansa American Pitbull tekee, sen on täytettävä nämä standardin vaatimukset. Koska ne ehdottavat koiran yleistä rakennetta sen täyttä elämää varten. Toisin sanoen oikein rakennettu pit bull pystyy tekemään melkein minkä tahansa työn. On erittäin tärkeää huomata pitbullin ulkopinnan kuvauksessa, että sen on oltava tasapainossa kaikkiin suuntiin. Liian paljon jotakin vie häneltä jotain muuta.
American Pitbull Terrier -kennelissämme on pentuja myynnissä. Ota meihin yhteyttä millä tahansa sopivalla tavalla ja valitse paras pit bull pentu ja ystävä elämään:
Sähköposti: dognikb@gmail.com
Instagram: dognikbulls
Whatsapp +358414925166

Samanlaisia ​​artikkeleita:
Osta amerikkalainen pitbullterrieri pentu Suomesta
Pitbull pentuja