Pitbull -rodun historia (amerikkalainen pitbullterrieri)


Pitbullien alkuperä alkaa Englannista. Noin 1066 teurastajaa käytti voimakkaita koiria, joita kutsutaan «bullenbeissereiksi». Se on käännettynä «härän puremiseksi». Nämä koirat koulutettiin puremaan sonnien nenää, kunnes ne antautuvat. Tämän seurauksena tämä johti härkäsyöttimiseen. Koirat taistelivat härkäkuolassa. Ja ihmiset löivät vetoa kumpi voittaa, koira vai härkä. Historiallisten tietojen mukaan nämä koirat olivat amerikkalaisten pitbullterrierien ja bulldogien esi-isiä. Ajan myötä näihin koiriin lisättiin terrieriverta. Joten pitbulleista on tullut taitavampia, älykkäämpiä ja sitkeämpiä.
Härkäsyöttiminen kiellettiin 1800-luvulla. Mutta Yhdistyneessä kuningaskunnassa koirataistelut olivat yleistymässä. Maahanmuuttajat Yhdistyneestä kuningaskunnasta alkoivat tuoda näitä koiria mukanaan Amerikkaan. Sitten koirataistelut pitbullien kanssa tulivat suosituiksi. Pitbull-rotu saavutti nopeasti suosion amerikkalaisten keskuudessa, ja pitbullit alkoivat elää koko mantereella. Sitten amerikkalaiset arvostettuaan heidän älykkyyttään ja rohkeuttaan alkoivat ottaa näitä koiria uudelleen metsästykseen. Niitä alettiin käyttää poronhoidossa ja työkoirina. Amerikkalaisen pitbullterrierirodun historian vuoksi American Kennel Club ei tunnustanut pitbulleja vuoteen 1936 asti. Ja vasta sitten he tunnustivat erillisen rodun — amerikkalaisen staffordshiren terrierin. Jotka saatiin amerikkalaisista pitbullterriereistä, mutta niillä ei ollut työominaisuuksia ja zooaggressiota. Itse asiassa amstaff on show-versio pit bullista.
Pitbullit olivat Amerikan rakkaat. Pitbull -julisteita ripustettiin ympäri maata, ja ne ilmoittivat sotilaista armeijaan. Ne kuvasivat pitbull-taisteluhärkejä. Amerikkalaiset ihailivat näitä urheilullisia koiria. Joten rotu «pitbull» jäi historiaan «amerikkalaisena pitbullterrierinä».
Nykyään pitbullit ovat erinomaisia ​​urheilukoiria. Ne ovat luotettavia perheen koiria. Ne ovat kestäviä työkoiria.
Jos et ole kiinnostunut vain pitbull-rodun historiasta, vaan haluat myös pennun, kirjoita kennelimme. Olemme työskennelleet pitbullien parissa vuodesta 2011, meillä on ADBA:ssa rekisteröity amerikkalaisten pitbullterrierien kennel «Dognik Bulls». Pitbullimme tuotiin Amerikasta, Brasiliasta, Euroopasta ja Venäjältä. Pentujen hinnat 1000-2500 euroa, riippuvat monesta tekijästä.
Kerro itsestäsi ensimmäisessä postauksessa:
Sähköposti: dognikb@gmail.com
Instagram — dognikbulls
WhatsApp: +358414925166
Tältä näyttävät Dognik Bulls -koirakennelin aikuiset pitbullit:


Samanlaisia ​​artikkeleita:
Osta amerikkalainen pitbullterrieri pentu Suomesta
 Pitbull pentuja 
Pitbullin pituus ja paino (amerikkalainen pitbullterrieri)