Oletko päättänyt hankkia koiran ja valitset pitbullin (amerikkalainen pitbullterrieri) tai amstaffin (amerikkalainen staffordshiren terrieri) välillä? Kaikki pennut ovat ihania ja näyttävät söpöiltä. Mutta sinun on ymmärrettävä, että he kasvavat luonteeltaan täysin erilaisiksi.
Pitbull tai american Pitbull terrieri on energinen koirarotu. He rakastavat kävelyä, ovat erittäin aktiivisia ja liikkuvia. Pitbullilla voi olla zooaggressiota (aggressiivinen asenne muita eläimiä kohtaan), ja tämä on normaalia tälle rodulle. Mutta rodussa on koiria ja lähes ilman zooaggressiota. Pitbullille sallitaan eri värejä: valkoinen, sininen (harmaa), suklaa (ruskea), musta, punainen, kerma. Pitbullilla on punainen nenä. Pitbulls sopii hyvin ihmisten ja lasten kanssa. Henkilökohtaisesti pidän pitbulleista enemmän kuin amstaffeista. Mutta tämä on henkilökohtainen mielipiteeni, joka perustuu 15 vuoden kokemukseen american pitbull terriereista.
Amstaff, henkilökunta tai amerikanstaffordshiren terrieri on myös energinen. Visuaalisesti amstaff on voimakkaampi kuin pitbull. Amstaffilla on myös zooaggressiota, mutta se voi olla hieman heikompaa kuin pitbullilla. Amstaffin sallitut värit: valkoinen, sininen (harmaa), punainen, kerma. Amstaffilla ei ole punaista nenää. Vain musta ja harmaa nenä. Amstaff-rodulla on enemmän geneettisiä sairauksia (pikkuaivojen ataksia, verkkokalvon surkastuminen, lonkan dysplasia). Amstaffit ovat vähemmän kestäviä urheilun suhteen kuin pitbullit.
Yhteenvetona: american pitbull terrierit ovat terveempiä ja pitkäikäisempiä rotuja kuin amerikkalaiset staffordshiren terrierit. Jos haluat ostaa pitbullin, kirjoita kennelimme «Dognik Bulls». Meillä on nyt myynnissä pitbullterrieripentuja.
Sähköposti: dognikb@gmail.com
Instagram — dognikbulls
WhatsApp: +358414925166
Kuva terveistä, kauniista, lihaksikkaasta pitbulleista, joilla on sukutaulu. Kuvassa vain koirat kennelimme «Dognik Bulls»: