Pure amerikkalaiseen pitbullterrieriin (Pit Bull)


Hyvin usein kuulemme kiistaa pitbullien puremisesta.
Yleisin riita koskee alapurenta (bulldogin purenta).
Haluan huomauttaa, että koko pitbullien jalostuksen aikana kasvattajat eivät koskaan kiinnittäneet huomiota koiran puremaan, pitbullilta ei koskaan vaadittu leikkaavaa puremaa. Koska purentavoimalla ei ole mitään tekemistä puremisen kanssa, pitbulleja ei ole koskaan kasvatettu tähän ominaisuuteen.
Tältä osin luemme standardista «…hampaiden tulee olla edessä, mutta mikä tärkeintä, kulmahampaat tulee pitää tiukasti yhdessä, ylhäältä pohjan takana, kun suu on kiinni.»
Huomautan sellaisen tosiasian, että arvostettaessa pitbulleja amerikkalaisissa näyttelyissä tuomari ei koskaan katso hampaiden tai pureman täydellisyyttä, vain hampaiden sulkeutumista. Ylipurenta on rodussa varsin yleistä, eikä geenipoolin köyhdyttäminen vaikuta kovin viisaalta.
Sama työtyyli alkoi näkyä monien eurooppalaisten asiantuntijoiden keskuudessa, niiden joukossa, jotka kohtasivat työssään ainakin vähän pitbulleja. Tämä antaa toivoa, koska joskus on hyvin outoa nähdä, kuinka asiantuntija alentaa amerikkalaisen pitbullterrierin arvosanaa puremasta… Käytännössä tämä osoittaa vain asiantuntijan tietämättömyyttä amerikkalaisesta pitbullterrierirodusta ja sen koosta. alkuperää.
Lisäksi on kohtuutonta vaatia «saksipurenta» bulldogien jälkeläisiltä. Osittaisen hampaiston osalta asiantuntijan näyttää mahdottomalta määrittää, onko osittainen hampaisto perinnöllinen vai hankittu, koska elämänsä aikana monet petet yksinkertaisesti rikkovat hampaansa. Amerikkalaisen pitbullterriereiden jalostukseen liittyen meillä on erinomaisia ​​koiria, joilla on sekä leikkaava purenta että alapurenta, jalostuksessa emme aseta etusijalle purenta, vaan ennen kaikkea pitbullin terveys ja psyyke. Riittämätön amerikkalainen pitbullterrieri, jolla on leikkaava purenta ja täydellinen hampaisto, ei voi olla parempi kuin koira, jolla on vakaa psyyke (riippumatta siitä, millainen purenta tai täydellinen hampaat sillä on). Emme vaadi puolihammaskoirien jalostusta, mutta haluamme, että pitbull-rodun kasvattajat ja ostajat eivät unohda ulkoisten vivahteiden taakse, että pitbullterrieri ei ole sohvakoira, se on farmarikoira, Ensinnäkin jolla pitäisi olla vahva hermosto.
Amerikkalaisten pitbullterrierien «Dognik Bulls» kennelistämme voit ostaa terveen, puhdasrotuisen pitbull-pennun. Ota meihin yhteyttä millä tahansa sopivalla tavalla:
Sähköposti: dognikb@gmail.com
Instagram: dognikbulls
Whatsapp +358414925166

Samanlaisia ​​artikkeleita:
Pitbullin pituus ja paino (amerikkalainen pitbullterrieri)
Pure amerikkalaiseen pitbullterrieriin (Pit Bull)
Pentulista: pitbull pennut